Friday, 23 November 2012

I Will Do My Best

salam.. apa khabar kamu di sana???? ^__^

ok.. sekarang aku nak share more about Mr.H.. hehehehehh...

hmmm... u know?? aku sembang2 dgn kak liana.. kak liana kongsi macam2 la dgn aku.. sampai aku terNGANGA.. cant close my mouth.. haha =D

lepas je aku minum Herbalife dalam 2minggu, aku tertarik dgn Weight Loss Challenge Contest.. haaaaa kak liana nampak lain.. berat dia turun lagi.. macam best tgk.. nampak lain.. at dat time, kak liana dah turun around 9KG x silap.. rahsia dia, dia masuk WLC ni la.. dia cakap lebih semangat if kita masuk contest.. aku pun apa lagi, nak.....................





after Istiqarah semua, aku masuk WLC tu.. hehe.. yela.. apa2 pun minta petunjuk Allah dulu kan.. baik ke x utk kita.. senyap2 je.. mak pun xtau.. only kak liana ja tau.. aku keluarkan duit, then daftar WLC.. dat program begin from 25okt2012 unti 23nov2012.. around 4weeks.. masa 25okt, malam tu aku p club Herbalife dkt BJ, daftar, timbang, ukur pinggang, tangkap gambar, mcm2 la.. excited.. dapat botol 2L, sudu, shaker, F1 3botol, F3.. semua ni aku gunakan dalam masa 4weeks tu.. haaaaa.. yang tercabarnya, 26oktober2012 is Raya Korban.. fuyooooo.. balik rumah, tau sajala makanan time raya mcm mana.. haha.. time raya tu mmg makan puas2 la.. sakan makan.. melantak habis-habisan. heeeee... then hari kedua raya, mmg aku start serius guna produk Herbalife.. u know, contest ni best,, kalau berjaya turunkan berat, kita akan dapat hadiah.. first place=RM1000, 2nd=RM500 3rd=Rm250

dia bukan kira berapa byk berat turun, tapi kira peratus %.. contoh dalam 4weeks berjaya turunkan 6KG, then amik berat asal tolak berat baru, darab 100, bahagi berat asal.. 60kg-54kg=6kg

6kg*100/60kg=10%    haaaaa macam ni la pengiraannya =)

interesting right..

masa first daftar berat aku 61.4kg.. ok dengan bangganya aku kongsi.. malu~~~ berat sgt.. hahaha =D

seminggu aku serius jaga makan, shake pagi, malam, kurangkan makan nasi, minum air banyak, pada 2november2012, aku turun 3.6kg.. jadi 57.8kg.. yeayyyy.. xpercaya kowttt.. ^_^ then sbb aku berjaya turunkan berat 2kg above, nama aku tersenarai dalam lucky draw.. tiba2 nama aku dipanggil sbb lucky.. hehe.. dpt F1 chocolate sebotol.. save duit aku tau.. Rezeki Allah tu.. =D i like~~~


then after seminggu, cuti midsem.. woooo dugaan kot seminggu duk rumah.. mak masak macam2.. tapi aku kuatkan hati.. time lunch makan jugak. tapi nasi makan ckit ja.. byk makan lauk, lauk ikan, n mak slalu wat sup sayur kat aku.. sayur campur.. woooo sodappp.. masa awal2 tu, rasa mcm xmampu, tapi dah lama, jadi terbiasa ja.. hmm.. masa kat rumah aku byk berjogging la.. senaman of kos la kena.. bila berpeluh, rasa sihat ja. badan pun jadi ringan.. betul!! rasa cergas.. n paling penting aku minum air banyak.. dalam 3-5Liter sehari.. baru la toksin dalam badan berkurang, n proses turunkan berat pun cepat.. =)

dah seminggu kat rumah, berat aku turun dlm 1-2kg ja.. masa tu byk kenduri.. aku p kenduri jugak.. tp makan berpada la..
lega sgt bila dah balik usm.. boleh la srius jaga makan.. pagi-malam just shake F1.. kenyang.. sedappp.. aku salu shake guna air sejuk.. nikmat!

maka bila 23nov2012 menjelma, aku mula la cuak.. at dat time, ada la jgk org cakap aku nmpak kecik ckit.. badan jadi seghahhh.. hehe.. jeng jeng jeng.. final WLC kot.. dup dap dup dap time nak p Final WLC ni.. ramai kot peserta batch aku. 22org la jgk.. apa pun aku dah usaha n now hanya mampu berserah.. ada rezeki menang.. yang penting berat aku turun, lemak dalaman turun, badan jadi ringan, rasa fresh la sikit.. baju pun byk yang kendur2.. i like!!!

petang tu kak Li May(kawan kak liana) amik aku n kawan2 kat usm.. sampai2 je club Herbalife, aku naik timbang.. wanna know berat aku?? ceteka tgk... before that, jap2.. aku nak kenalkan, kak Li May ni dia peserta WLC jgk. tapi dia batch7.. aku batch8.. dia menang dapat seribu sbb peratus dia tinggi.. dia loss 9.9KG in 4weks.. amazing rite?? haaaa.. meh teka berat aku..

nak tau x?? ok.. berat aku masa mlm final WLC tu 54.6KG.. total loss is 6.8Kg.. aku xpercaya kot.. in 4weeks.. bagi aku ni satu kejayaan dalam hidup.. sbb berjaya kurangkan berat! yeayyyy alhamdulilah.. Syukur pada Allah, thnx Herbalife!

nanti aku bagi hampa tgk gambar aku sebelum n selepas WLC.. masa 61.4kg dgn 54.6kg.. haaaa nak tau x aku menang ke x?? nanti aku kongsi k... tunggu tau..

In shaa Allah lepas ni aku nak jaga makan minum aku.. nak terus guna Herbalife.. nak jaga kesihatn baik2.. In shaa Allah nak buat bisness Herbalife.. nak tolong org ramai jadi SIHAT! bagi aku, 1 kejayaan if dapat bagi org sihat dgn cara betul! dengan izin Allah(kun fa ya kun)
ni F1.. ada perisa chocolate, vanilla, capucino, strawberry, tropica fruit =)

ni Tea Mix =)









ohhhh MR.H !!! jatuh cinta pandang pertama =D

assalamualaikum....

hmmm semua mesti tertanya-tanya kan.. who is Mr.H???? haaaa.. how can i know him?? why i fall in love with Mr.H..... garu2 pale.. hehe

ok.. actually, aku dah lama dah kenal Mr.H.. hehe.. sejak umo 18 .. time study kat matrik.. first time nampak dia, fuuuuu terus terpikat.. haha.. hebat kan dia, sekali pandang terus terpikat :D toink toink toink... MR.H..
thanks for being nice to me.. heheheh!
ok, ok..

nak perkenalkan Mr.H ni.. nama penuhnya ialah HERBALIFE!!! kuang3...
dulu masa kat matrik ada kawan yg kenalkan aku dgn Herbalife.. kawan aku ada penimbang Herbalife. aku terus lompat naik atas  penimbang.. hehe.. excited sgt nak tau berat, umo dalaman, lemak dalaman n mcm2 lgi lahhh.. best.. masa tu berat aku dalam 60kg la.. wuuuu.. gemukkksss uhhhhh hahahaha.. BMI pun hmpir2 25 dah.. NO!!!
 then tanpa pk panjang, terus ja aku beli yg set rial 5hari.. RM39... aku n pikah try.. then lepas 5hari tu, kami dua turun sekilo kot xsilap.. lupa-lupa ingat dah... sepupu aku kak Habsah pun minum, berat dia around 55kg, then dia turun jadi 45kg in 2months.. lagi la aku rasa NAK Herbalife! pastu ikut hati, mmg nak beli terus 1set.. kol mak.. tanya mak, minta izin la dulu kannn... tetapi malangnya.............. mak pot pet pot pet,,,, xbagi! huuuuuaaaa :'(

sedih aku.. macam2 la sebab kenapa mak xbagi.. then xpala, aku mmg dah  x kawan dah dgn Mr.H.. putus d tgh jalan.. hehe...

bila dah habis matrik... time kat umah tgh tunggu nak masuk U, aku tgk paksu aku selalu sgt bawak botol air Herbalife. hmmmm.. rupa-rupanya, paksu aku guna produk ni.. alasan nak turunkan berat and perut =)

wahhhh aku excited la.. time tu bulan posa, waktu berbuka aku tanya macam2 kat paksu.. berbuka dgn sepupu2, ramai2 la kan.. tgk paksu jaga makan minum dia.. makan pun ala kadar ja.. aku mula la start cakap pasal Herbalife.. haaaa xlama lepas tu, mak aku, maksu semua cita yang depa pun pernah minum, xjadi, badan naik balik la... macam2 la pembangkang membangkang kan. aku terus ja sokong my paksu.. pastu masa masuk U, paksu bagi aku Teamix Lemon yang 100gm kat aku secara percuma.. yeayyyy... thanks paksu.. best.. aku minum Teamix tu jela.. tea tu dia tu dapat burn calorie, bagi rasa xlapar, dia buang toksin2 dalam badan.. minum air banyak2 yang dicampur Teamix.. memang best.. tapi aku sekadar minum2 macam tu ja.. x minum sungguh2 pun.. hmmm...

pastu bila dah masuk U, maka jadi lah aku student usm.. Penang.. kat Penang, aku ada sepupu.. kak liana.. =) apa2 ja masalah, mesti kak liana la tmpt aku mintak tolong.. masa minggu orentasi, seminggu aku sakit gigi.. kak liana la bagi aku ubat n segala macam. then xlama lepas tu kan...  dalam sebulan mcm tu xjumpa kak liana.. jeng jeng jeng..


woooo kak liana dah kurus la.. apakah rahsia anda?? start dari tu la aku dapat tau kak liana guna Herbalife.. at dat time kak liana da turun 6kg kot. dia bawak aku p hari pelanggan Herbalife.. yang lawaknya, dia ajak mak n abah jugak. mak n abah x tau pun.. kami p club Herbalife dulu, pastu baru p STS kat Ixora Hotel. from dat day, aku tau macam2 pasal kebaikan minuman nutrisi ni =)

lawak oooo.. lepas ja habis event tu, mak aku terus amik 3set Herbalife.. utk aku, mak n kak cik.. keh keh keh.. mak pun dah yakin dgn Herbalife.. itula pentingnya p event2 Herbalife. kita akan lebih tau byk INFO from there. yes! sure!!! LOve HerbaLife..


entry yang akan datang, aku akan kongsi macam2 lagi kayh.. menarik oooooo =D
tata,,,
ni TEAMIX yang paksu bagi free tu =)



perkongsian bersama =)
"salam utk semua"..

Saturday, 3 November 2012

Gadis berkaca mata (^_^)


halo~~ halo~~ halo~~
 hye~~ hye~~ hehe...

hey guys... sapa suka pakai cermin mata?? eh spek mata?? emmm.. haaaa.. yaya nk kongsi ni.. pasal mata.. semua org Allah ciptakan dua bijik mata kan? syukur kan Allah bagi mata utk kita tgk kebesaran Allah.. syukur tau.. cuba tgk org yg cacat penglihatan... Allah uji depa tu.. xdpt depa tgk keindahan dunia ni.. jadi kita syukur byk2 atas apa Allah bagi..
okehhhh..


hmm.. rabun.. rabun.. rabun.. hehe.. yaya rabun.. yaya pakai spek.. kalau x pakai, jenoh meraba la yaya.. ehehe.. ingat lagi, yaya mula pakai spek masa darjah4.. 10tahun.. dah 9tahun yaya hidup mcm ni.. actly yaya dah lama rabun.. p kelas asik tiru org ja sbb x nampak apa cikgu tulis.. nak bgtau mak.. tp takut... takut mak marah sbb ingat suka2 nak pakai.. so yaya terus berdiam diri.. sampai suma org ckp yaya sombong.. yela.. dah x nampak muka org dgn clear.. sapa senyum, wat dunno je.. 1hari tu, yaya ikut maksu p kedai spek.. nama kedai tu, Pelangi.. yaya mntak dia cek mata yaya..

at dat time, power mata yaya dah hmpir2 300.. haaaahhh!! terkejut maksu yaya.. terus dia buat spek kat yaya.. spek yaya tu warna biru, bulat.. lucu ja tgk.. still simpan smpai skrg.. lepas siap spek tu, baru la yaya nampak dgn jelas dunia ni.. haaaaa.. lega.. terus x tiru kawan sebelah.. fokus je tgk cikgu.. hehe

spek yaya muda2 dulu macam ni la.. hehe
then tiap2 tahun power meningkat.. tiap2 tahun yaya tukar spek baru.. mcm2 koleksi dah.. penuh laci almari.. hehe.. spek bingkai half, bingkai full, spek xda bingkai.. semua la... n now, power yaya kanan 600, kiri 600.. mcm2  vitamin yaya mkn nak kurangkan power.. tp alhamdulilah.. power yaya dah xnaik.. mantain 600..
half frame

full frame
no frame.. hehe






yaya pernah pakai cntct lens masa darjah5.. tp xpandai urus.. nak p sekolah pagi2 lambat sokmo sbb nak sumbat lens.. terketar-ketar.. then sampai time kat matrik baru start pakai lens. yaya beli yg murah.. 3bulan RM40. haha.. warna grey.. ngada-ngada kan.. then pakai lens sampai skrg.. time rajin jela pakai.. if malas, pakai spek jela.. =)
contact lens yang murah hehe
tp sekarang beli yang berjenama sikit.. sbb tkot efek kan.. penah jugak yaya tertido pakai lens sampai pagi.. nasib x jadi apa.. just mata merah n berair.. huhuhu~~~

haaaa tu jela nak kongsi.. nnt kalau ada fulusss yg byk, yaya nak wat laser mata.. hehehehehe!!!!