Wednesday, 31 October 2012

Belum tiba masanya.....


Ya Allah, izinkan aku jatuh cinta pada orang yang tepat, waktu yang tepat.... Kerana hatiku cuma satu, hanya kepada dia yang halal buatku (T.T)


betol sangat2 kan??? saya setuju 100% =)

yaa,, betol tu!

hoho.. yang kat atas tu, saja saja ja tu.. tp d sebalik saja2 tu.. jadikan tu sbg pegangn utk kita? paham x?? hehe.. klau paham bagusla... yaya nak je kongsi life yaya.. pengalaman sepanjang 19 tahun hidup ni..
yaya ni bukan la malaikat kan,, bukan nabi.. yang xpenah wat salah, xpenah wat dosa.. biasala kita manusia.. as a human being.. salu je kita lalai, salu je kita wat dosa.. dosa sengaja, dosa x sengaja, dosa yg x disedari.. hmm.. tp 1 ja kita kena ingat, Allah Maha Pengampun.........

haaaa jgn pulak dah wat salah, taubat, then bwt lagi dosa.. xda maknanya..  jangan mcm tu ye.. klw kita dah mohon ampun dari Allah, Taubat Nasuha, tetapkan hati utk tidak mengulangi lagi salah silap, dosa kita tu.. emm salu2 la kita berISTIGHFAR k..

yaya ni sempoi je.. xbaik pun.. hehe.. but ill try my best to be da best coz of Allah.. to be da best d mata Allah.. Alhamdulilah.. Allah bagi kekuatan kat yaya utk berubah.. berubah dalam pemakaian.. berubah hati utk tidak suka mana2 laki (jaga hati).. hehe.. Alhamdulilah sgt.. rasa hati ni terpelihara dari rindu kpd yang bukan halal tuk yaya..

emmm tipu sgt kalau yaya x pernah bercinta.. ye, saya mengaku saya pernah bercinta.. cewwwaahhh.. tipu sgt klw yaya xpenah ada perasaan rindu.. kan?? tipu kan.. haaaa.. sepanjang tu, hati yaya xpernah tenang pun!!! mmg bercinta bahagia, tp dalam masa yg sama hati x tenang, x tenteram pun.. sapa penah rasa cemni?? mgkin sbb si dia masih tidak halal utk yaya.. 

Alhamdulilah.. semuanya sudah berakhir.. berakhir segalanya.. hati yaya kosong... kosong~~ kosong~~ setelah 19tahun, baru yaya rasa ketenangan yang yaya cari selama ni dah jumpa.. betol!!!
x pernah yaya rasa tenang mcm ni.. cinta hakiki itu satu-satunya cinta yang memberi ketenangan..
before ni, yaya mcm tertanya jgk.. boleh ke aku hidup?? ehhh, nnti aku asik rindu mcm mana?? haaa.. ni la yg salu bermain d benak fikiran yaya.. tp semua tu..... hilang... rasa je nak semua org rasa apa yg yaya rasa skrg.. moga Allah pelihara hati ini, cukup utk yang halal bagi yaya 1 hari nnt.. InsyaAllah.. ok sekadar berkongsi.. hehe..

moga hati-hati kita semua terpelihara,,,, jaga pandangan, jaga hati.. InsyaAllah.. 

Thursday, 25 October 2012

USM, we lead.. ehh kami dah masuk U laaaaa ^_^

Salam.. Assalamualaikum.. hye smuaaa =)
cewahhhh... mcm artis jewk.. >_<


tanggal 1 September 2012.. saya.... Nor Elia.. tettttt.. melapor diri di USM induk, Pulau Pinang.. winnk.. dekat je pon... hehe.. Alhamdulilah.. rezeki Allah.. dpt belajar dekat je.. so, anytime, i can go home! jelez x?? jelez x?? yang paling besttt, syoookkk sekali, me n my bestie, my besfrensss,, dari muda dulu, owez together,,, fifah n pikahuuu.. love them so much.. hehe.. kami duk U yg sama wooooo.. kos je lain.. hmm fifah... u know her?? my fren since yaya umo 8tahun x silap.. n now, kami still bersama. Alhamdulilah.. jodoh Allah.. hehe.. xpenah nak berpisah.. sekolah rendah... sekolah menengah.. berpisah pun time form4.. masing2 bawak diri.. haha.. ayat xleh blah.. pastu bertemu semula time matrik.. n now............... we are at USM..

haaaa... pikahuuuu.. love her.. pikah.. yaya kenal masa form1.. Form1-3.. kelas sama.. then masa form4, hmm masing2 bawak diri jugak.. sdeyhhh :'( hahahah.. taw x, masa kat matrik, kami bertemu kembali.. n paling bestttt, pikah sebilik dgn yaya.. mak aiiii.. xpercaya je rasa.. n we spent setaun kat matrik.. together2.. yuhhhhu.. mcm2 kenangn kami cipta bersama.. haaaaa.. pikah  taw la yaya ni mcm mana.. luar dalam, perangai yaya.. susah senang kami.. tawa nangis kami.. SWEET x??? hehe.. semua tu skrg jadi kenangan dlm memori yaya.. now.... we still at da same place.. anytime, anywhere kami can meet each other.. USM!!!

ni la fifah comel,,,,
ni kenangan time matrik.. hehe.. dah lama berlalu.. :'(

fifahuuuu >_<

with pikahuuuu sayang!

doakan kami, ukhwah yang kami cipta, berkekalan hingga ke syurga.. sayang sgt2 kat pikah n fah.. love u coz of Allah.. :)
all about my teman... love them!

Wednesday, 24 October 2012

apa yang kita sayang, mungkin ia xbaik utk kita.. n sebaliknya =)


dulu yaya xsuka pn subjek sains.. sbb tu upsr sains yaya dpt B.. hehe.. waktu kelas sains main2 ja.. kesian cikgu yg ajar yaya.. padahnya, xdpt A.. heeeee.. hmmm dah naik form1, adala mnat ckit.. form2 tu main2 balik, tp form 3 yaya minat sgt sains.. last2 dpt jgk A in PMR.. tq tice mahiran.. =) 4 da suppot.. haaaa naik je form4, kena bljar bio, fizik kimia.. ayoyoyo.. buat2 minat jala.. tp antara 3 tu, bio la paling yaya sayang.. sbb unik sgt bljr bio ni.. dlm poket sntiasa bawak note poket bio.. smpai lenyai notes tu.. hehe.. tp yaya susah mnghafal.. segala mcm. so take time jgk la nak paham, nak hafal lg.. konon nak jd doktor.. hehe.. tp stdy ala2 ja.. xstruggle, time spm, xdpt A pn, saya kutip B, B for Biology.. hahakk :D kimia sbb dpt cikgu garang, takot pnya pasal, blh plk dpt A.. tp A- jela.. xdpt pn A+.. hehe.. fizik?? 
hmmm jgn tny.. malu.. sbb fizik mmg xmnat lnsg pn.. xpenah fokus cikgu ngajar.. Ya Allah, jahatnya yaya kan.. buku latihan fizik xpnh pgg.. stdy last mnit ja mlm nak spm tue.. dah la xstdy fizik, sbb sgt stress mlm nak exam fizik, yaya tido awal pulakkk.. adussss.. kesian btl kat ilmu fizik.. sorry taw cikgu zaim, cikgu faisal.. heee.. so result utk fizik, saya kutip C, C for cemerlang.. heuuuuu.. >_< .. after dat yaya msuk matrik elok2 ja dpt modul3.. sbb bljr  bio..  xda  subjek fizik..  alhamdulilah..  xla stress sgt.. hehe. emmm  tp xdpt jgk a  utk  sbjek  bio  dlm  dua2  sem  kat matrik.. apa pn.. saya berterima kasih sgt en.syakir  n cik hamidah.. guru tutorial  yg tersyg..

ni la buku kesayangan yaya,, CAMPBELL BIOLOGY =)

masa kat matrik, 4sbjek ni la yg masuk pointer, bio, kimia, maths n sc comp.. yaya x minat pn sc comp.. yaya minat maths lg, tp sem 2 math yaya jatuh mrudum.. hoho.. ada sbb la napa sem2 yaya jatuh dum2.. sbb malas.. haaaa! pengajaran2.. tp antara 4sbjek ni, sc comp la yg salu pandai amik hati yaya.. sbb dia Kasi A kat yaya.. Alhamdulilah.. kalau yaya stdy sc comp, mesti rumate akan ckp, yaya jdi lec sc comp la senang. sbb salu duk belek nota sc comp.. yela.. yaya belek sbb nak hafal.. ingatan saya xkuat sbb tu hari2 yaya tgk nota sc comp.. then, baru blh ingat sikit.. hoho.. syg jgk klw xdpt A kan. yaya syg Puan Maziah md Zain lec sc comp yaya tue!.. dia baik n lmbut.. i want to be like her, InsyaAllah.. heee.. n after matrik, yaya dpt USM, kos apa nak tw x????

kos SC COMP! computer sciences! xpenah pn yaya terpikir nak kos tu.. sbb yaya suka bio.. yaya beli campbell yg tebal tu sbb bio la.. n masa ec upu suma ada kaitan dgn bio.. wlwpun yaya x tere bio, tp yaya mnat nak bljar.. hew3.. tp nak wat camna, Allah atur yg terbaik utk yaya.. dpt Usm yg dkt n dpt kos yg maybe ada baik utk yaya.. yes! Allah is da bez planner.. :') so, sujud syukur apa pun yg kita dpt.. REDA! reda itu iklas.. pasrah itu menyerah.. Allah suka org yg reda.. okeyhhhh.. lg satu, yg lawaknya, masa ec upu yaya mintak sabah, sarawak, terengganu,, jauh2 kan.. tp doa seorang ibu, anak dia dpt penang ja.. terlalu dkt.. sejam ++ je dah samapai.. haaaa Syukur2! memang nak duduk dkt dgn family.. tenang.. senang nak balik in case klw ada kcemasan kan.. haaaa bye bio, welcome sc comp! moga kita semua mndapat rahmat dari Allah, berjaya dunia lebih2 lgi AKHIRAT =)

Tuesday, 23 October 2012

kau datang dan pergi....


Betul kan ayat ni??? setuju kan?? emmm.. byk org yang kita dah kenal... n byk jgk org yg dah pergi dari hidup kita.. but!! remember.. wlwpon kita lost contact.. berjauhan.. kita still lagi boleh mendoakan org yg jauh dari kita.. rite??? =) so, teruskan berdoa, berdoa n berdoa kepada semua org.. kat kawan-kawan.. our family.. hmmmm.. semua kenangan.. xkan pernah kita lupa... n xkan lupa.. tambah2 kenangan manis kita.. kenangan yg tercipta kerana Allah.. kenangan yg kita rancang,, kenangan yg wujud tanpa dirancang.. hehe.. macam-macam la kan.. semua tu, sentiasa terpahat kat hati nie.. InsyaAllah >_<

ni haaaa ada lirik lagu:-


Di daun yang ikut mengalir lembut
terbawa sungai ke ujung mata
dan aku mulai takut terbawa cinta
menghirup rindu yang sesakkan dada
jalanku hampa dan kusentuh dia
terasa hangat oh didalam hati
kupegang erat dan kuhalangi waktu
tak urung jua kulihatnya pergi
tak pernah kuragu dan slalu kuingat
kerlingan matamu dan sentuhan hangat
ku saat itu takut mencari makna
tumbuhkan rasa yg sesakkan dada
kau datang dan pergi oh begitu saja
smua kutrima apa adanya
mata terpejam dan hati menggumam
di ruang rindu kita bertemu ..

tiba2 pulak jadi jiwang.. bukan apa.. saja ja ni nak hilangkan stress.. hehe.. stress belajar..
kalau nak cakap sal tension,, stress, tekanan.. Ya Allah.. Allah ja yang tau...
ehhh... normal la student stress dgn belajar... b4 dat, knp ek kita rasa stress??? hmmmm.. tinkkk...
nanti, masa lapang.. kita kongsi ehhh sal stress ni.. end... salam'aleykum ^_^

Monday, 22 October 2012

saat saat manis hidupku.. ^_^



                                 Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi MAha Penyayang ...


bertemu kembali kita dalam rancangan............. kak yaya.. hehe.. ai orang sana.. sihat?? alhamdulilah.. emm..  yaya nak kongsi sikit pasal hidup yaya.. haaa.. adik2 taw x, kak yaya dulu masuk asrama masa form4.. kak yaya nak nasihat.. jgn lepaskan peluang anda.. peluang tinggal kat asrama.. bestt oooo.. so, kpd adik2 yg baru amik pmr, jgn lupa apply asrama penuh or mrsm.. kayy?? xrugi.. kak yaya suka sgt bila egt balik kenangan dua tahun duk asrama. mmg homesick.. xtipu ehhh,, kak yaya nangis ary ary kat asrama dulu.. ary2 kak yaya kol mak taw.. yela.. first time jauh dgn family(jauh la sgt kan) haha.. jauh la.. jitra-baling.. 2jam la jugak.. kak yaya dulu nakal.. bawak benda haram(handphone) hehe.. jgn jadi mcn kak yaya k.. cewwaahhh..
best.. memang best,, xtipu.. syok sungguh duk asrama.. yang paling penting, pandai cari kawan.. kawan yg selalu bawak kita dekat dgn Allah.. ^_^

dua tahun, then selepas pelbagai ujian, cabaran, rintangan, dugaan....... habis la semuanya.. berakhirlah zaman sekolah.. berakhirlah Spm.. kak yaya pulun last minit ja spm dulu.. so result pun biasa2 ja.. :) nak taw x spm dpt bapa?? mehh nak cita.. Bio dapat B.. fizik dpt C.. hehe.. subjek lain.. okey2 jela dapat.. then, kak yaya masuk matrik Kedah.. masa kat matrik, tula zaman kak yaya main2.. lalai sgt.. bila je pk life matrik,,, asa sdeyh sgt sgt sgt.. :'( ... tp Alhamdulilah, wlwpon terlambat, tapi yaya sedar.. Ada sikit kesedaran dalam diri.. utk berubah.. Alhamdulilah, Allah tunjuk jalan yang benar,, Allah lah yg bgi kesedaran kat yaya utk berubah.. n after satahun kat matrik, yaya perlahan-lahan buat perubahan.. perubahan dari segi dalaman dan luaran.. huhu.. kekuatan tu semua dari Allah.. yang penting kita terus berdoa minta petunjuk kat Allah.. doa mohon taufik dan hidayah dariNya.. ok?? Allah Maha Adil.. Penyayang <3

ni haaa kenangan masa kat mrsm & matrik...........
ni masa sambut raya haji kat maktab.. ni dah dkt SPM =)

ni time hari graduasi kat maktab

ni kawan2 mrsm.. skrg kami study at USM .. huhu

ni masa minggu xtvt maktab

kelas yaya 502

annual dinner

rumate tersayang

ni antara gambar2 , masa kat Matrikulasi Kedah.. miss diz momentsssss... :'(













emmmmm... kenangan terindah dalam hidupku.. hehe.. yaya doakan semoga semua kawan2 yaya ni berjaya dunia & akhirat.. InsyALLAh.. love u all my dear!! gonna mizz u.. muah!



all about me!

ASSALAMUALAIKUM ... [^_^]Y hyeee..


hey3.. me, elia.. >_< ehh yaya nie.. apa2 pun xpela.. hehe.. salam ukhwah.. actly.. b4 ni yaya dah ada blog.. tp dah lama xbukak.. n dah lupa la pw smua tu.. haha.. nama blog tu 1st class life kot.. entah.. dah lupa.. haaaaa.. now, we start from zero,, eh start new life.. smile ^___^ ngeeeee... hmmm.. apa guna blog ehh??? blog ni utk apa sebenarnya?? sapa tw?? kasss3.. jawab cpt.. haaaa.. xkisahla apa pun kan.. jom2.. kita share life kita... kita kongsi kisah hidup,, kita share good thingssss.. =D and yaya nak sgt share my feeling.. sejak 19 tahun hidup ni.. ilovemylife! so soon... nak kenal yaya?? nama sebenar pendek jaaa.. Nor Elia Rosli (NER) hehehkk.. tapi yaya dah terbiasa ckp guna YAYA.. dari kecik smpai skrg.. elia dikenali as yaya, dlm family, kak yaya >_< yela,, yaya anak sulong, sulung, mana 1 ejaan betol?? mana2 pun boleh.. ahahahaha :D
ada dua adik girl.. haaa yaya lahir kat Baling, Kedah.. on 21st feb 93.. dah lama yaya hidup kat DUNIA nie tau.. n dah dekat pun dgn ajal.. kan?? yela.. lagi lama hidup, lagi dekat la kita dgn ajal.. kan?? haaa jap2.. teka teki sikit.. emm sapa tau, apa yg paling jauh dgn kita??? ce teka.. ce teka.. haha.. nak tau?? masa lalu la yg jauh dgn kita.. sbb dia dah berlalu jauh pergi.. x kan kembali dah.. hmmm.. n apa yg yang paling dekat dgn kita?? haaa tw x? tw x?? Allah...? ye betol tu Allah dekat dgn kita.. tp selain Allah, ada lagi yg dekat dgn kita.. wanna know?? hmm tadi dah bgtaw.. keMATIan.. mati la dekat dgn kita sayangku.. hidup kita ni, x lama taw.. nuuuu.. akhirat sana duk tunggu kita.. so, dah bersedia ke belum?? renungkanlahhhhhh.. ok2.. nak habaq kat ampa ni.. kami sayang family kami.. sayang sgt kat parents kami.. ampa tw x, xda sapa pun yg boleh kalahkan kasih sayang mak abah...!!!

ni la family yaya.. ni gambo raya 2012.. yaya sayang family yaya so much!!
winkkk3.. diz iz my famili.. yaya selalu doa, moga Allah jodohkan yaya dgn org yang soleh, n....... org yang sayang yaya mcm mana mak n abah yaya sayang yaya.. yang care mcm mak abah yaya.. aminnn!
kasih sayang mak abah xdak ganti wooooo.. xda sapa boleh lawan laaaa... syukur sgt dapat mak abah, Rosli & Zainab.. hehe.. loveUmomDad..