Tuesday, 25 December 2012

Bermula dari bawah.. Nak senang bukan mudah.. yes..

hai orang2 Malaysia.. hehe.. Salam...

bizi ke?? hehe.. mehh la baca ni.. aku nak cita pasal life someone.. aku suka sgt tgk blog, FB, twitter dia.. orangnya masih muda, lawa, n aku suka tgk cara dia.. aku pun baru ja kenal dgn kakak comel ni.. hehe.. *mcm pernah bertegur sapa pulak, bajet je*

nama dia Amalina Peter.. follow la blog dia.. best.. tambah2 bila dia share pasal Herbalife.. aku suka! suka baca...... hehe.. walaupun kami x kenal.... aku jadikan kakak comel ni sbg inspirasi to success in Herbalife.. weeeeee...

dia student UIA.. kos dietetik x silap.. dia berumur 23tahun.. dah lama dlm herbalife.. 5-6tahun mungkin.. ^_^

ni gambar testimoni dia, and  her husband >_<



semua yang consume herbalife, pasti ada testimoni tersendiri.. apa pun yang kita cuba, semuanya makan masa.. bukan sekali cuba, terus jadi.. kan.. yang penting, usaha n serius.. 
*aku salu cakap kat diri aku camni*

haaa aku selalu impikan 1team yang sama2 usaha.. mcm Amalina n da geng.. suka aku tgk.. kan best kalau aku salah satu team kakak Mel ni.. hehe.. hope 1day aku ada team aku dgn kawan2 aku.. In Shaa Allah..


p bercuti under herbalife sama-sama.. best kan?



what a wonderful TEAM ^_^ i like.. sama2 student, sama2 cari rezeki.. best kan... weeee...
HERBALIFE,, come together, we are ONE! cewwwwahhhh...

Kak Mel ni dia kawen awal.. umo21 kot.. dgn student uia jgk.. beza umo setahun ja.. nak tgk gambar dia kawen?? cantik.......... 

comel je kan.. hehe.. moga berkekalan hingga akhir hayat >_<

hmmmm.. masa aku baca blog dia, aku tertarik sgt bila dia cakap, dia dapatkan kekuatan as a student, isteri, seorang ibu, partime herbalife hanya dgn berTAHJUD.. :') *hebat kan*
mmg boleh dicontohi sgt-sgt.. sumber inspirasi to success dunia akhirat.. 





Tahniah saya ucapkan kpd Kak Mel... heeeee.. i want to be like u.. *berangan JEW* hehe.. xpa xsalahkan kita impikan sesuatu selagi kita mampu.. usaha.. yang lain serah pada Allah.. apa2 pun, hubungan dgn Allah mesti 100% kena jaga, sebagai tanda kita syukur nikmat Allah utk kita, and tentulah hubungan sesama manusia pun kena jaga.. habluminallah, habluminannas.. ('',)



Sunday, 23 December 2012

dont quit~after istikarah~


i am honestly inspired by the attitude of punching clown!



hye shemuaaa... >_<


after a long time not update blog, today i jadi rajin nk update.. hehe.. borink mehhhh.. skrg tgh studyweek,, nama ja studyweek, tp x study pun.. u know me.. ahaksss.. mood tu xsampai lagi.. restweek jap.. hmm.. yaya nk kongsi skit pasal herbalife.. kahkah.. mesti borink kan asik herbalife x habis.. heee.. biaqlaaa.. masing2 ada impian masing2 rite.. nak wat cemana, i dah jatuh hati dkt Mr.H,, hehe,,

bermula dari bawah.. yes,,, sekarang yaya part time as a distributor.. herbalife distributor.. dulu agak heran knp my mom love bisness.. n now, i know what my mom feels.. tp mak bisness lain, aku bisness lain.. hehe

before nk involve in dis bisness, of kos la aku mintak yg terbaik dari Allah by perform Istikarah.. yes!

petunjuk selepas istikarah:

1) Mak aku mula2 anti jgk dgn herbalife.. yg syoknya, xlama after dat mak consume n da same time Allah lmbutkan hati mak dgn memberi keizinan kat aku join bisness herbalife.. yuhhhhu..

2) next is, waktu aku tgh berat hati pk pasal semua ni, aku terjumpa blog Amalina Peter.. entah macam mana aku pun xsedar aku jumpa blog tu.. tu yg buat aku jadi lebih bersemangat.. nnt aku share pasal Amalina Peter ni.. aku jadikan Amalina Peter sebagai sumber inspirasi dalam Herbalife..

3) then, kawan aku, dia x consume Herbalife pun, tapi tiba2 ja dia anta msg kat aku, dia kata dia nk tolong aku cari org if aku join bisness Herbalife.. terkejut aku sbb tiba2 kan.. days after dat, aku kluarkan modal.. huhu.. terus join Herbalife.. dalam masa yg sama, aku dapat diskaun n i can get harga yg lbeh murah..


itula untungnya join Herbalife ni.. makanan nutrisi yg penuh dgn khasiat.. doakan yaya ye,, moga dapat berkat dari Allah.. ^_^



Amalina Peter n her husband.. sumber inspirasi to success in herbalife.. muda lagi, 23tahun :)


Monday, 3 December 2012

haiiii...
Assalamualaikum =)

ok.. lambat sungguh aku update blog.. bizi sangat.. hehe bajet bizi pulak... xleh blah kan yaya ni.. >_<

ok.. nak sambung cita ni.. pasal Herbalife.. ehh.. pasal Weight Loss Challenge WLC tu.. haaa...

semua dah teka?? agak2 aku menang x? heeeeee...

ALHAMDULILAH.. rezeki dari ALLAH..
aku berjaya menang.. tapi tempat kedua ja la.. hehe
apapun, selama 4minggu aku berusaha serious dgn produk Herbalife, aku bersenam, aku kurang makan nasik..
jeng jeng jeng.. aku x sangka pun nak dapat tempat ke2..
n i got RM500!!! wauuuuuu.. sungguh luarbiasa.. hahahahahahah!!!!
4weeks i loss 6.8KG....
sejujurnya aku xpercaya kot.....
sbb before ni, aku penah diet,,, xpernah pun turun byk ni..
dah lama x dapat berat 55KG.....
before ni asal naik tmbang ja, 60 xpun 61KG ='(

haaaaa... dulu2, aku pernah try mcm2 nak turunkan berat.. xpernah berjaya pun.. sapa yang kenai aku tau la, mulut ni asik duk cakap nak turun berat, nak diet,,, tapi x menjadi.. kalau nak kongsi pengalaman, xlarat nak crita ehhh..
 pernah gak aku cuba Dr.Rozmey Jusmate5 punya minuman tu, berat naik 2KG.. haha! lawak kan..
pastu dulu aku slalu amal minum TEH org Kmpg!! serik sakit perut.. seharian ulang p toilet.. ='( penat oooo..


Alhamdulilah, lepas consume Herbalife, Allah la bagi semua ok.. berat turun, badan ringan, more energy, rasa sihat, kurang rasa mengantuk.. muka jerawat pun Alhamdulilah, kurang sikit dari dulu..
Sujud Syukur kat Allah :')
dah 6minggu, aku still teruskan makan Herbalife.. In Shaa Allah, aku nak start bisness tolong org bagi sihat, n i want to keep use this Herbalife.. until sepanjang hayat la.. if mampu.. bila aku dah jadi ahli, aku start bisness, aku dapat diskaun.. berbaloi sgt.. kdg2 aku shake ja pagi, lunch, ptg, malam..
kurang dah makan nasik.. hehe.. LOVE U MR.Herbalife..

haaaa nak tgk ke gmbr aku before n after 4weeks in WLC?? no need la sbb aku malu.. emmm.. aku letak gambar muka ja ok?? malu nak letak semua! tgk la pp aku yang bengkak, pastu surut sikit after turn berat.. hehehehehe.. jangan gelak dah ye! >_<


ni haaaa.. aku crop.. sbb malu.. haha.. >_<



nanti aku nak kongsi macam-macam lagi.. best! tata.. =)