Tuesday, 25 December 2012

Bermula dari bawah.. Nak senang bukan mudah.. yes..

hai orang2 Malaysia.. hehe.. Salam...

bizi ke?? hehe.. mehh la baca ni.. aku nak cita pasal life someone.. aku suka sgt tgk blog, FB, twitter dia.. orangnya masih muda, lawa, n aku suka tgk cara dia.. aku pun baru ja kenal dgn kakak comel ni.. hehe.. *mcm pernah bertegur sapa pulak, bajet je*

nama dia Amalina Peter.. follow la blog dia.. best.. tambah2 bila dia share pasal Herbalife.. aku suka! suka baca...... hehe.. walaupun kami x kenal.... aku jadikan kakak comel ni sbg inspirasi to success in Herbalife.. weeeeee...

dia student UIA.. kos dietetik x silap.. dia berumur 23tahun.. dah lama dlm herbalife.. 5-6tahun mungkin.. ^_^

ni gambar testimoni dia, and  her husband >_<



semua yang consume herbalife, pasti ada testimoni tersendiri.. apa pun yang kita cuba, semuanya makan masa.. bukan sekali cuba, terus jadi.. kan.. yang penting, usaha n serius.. 
*aku salu cakap kat diri aku camni*

haaa aku selalu impikan 1team yang sama2 usaha.. mcm Amalina n da geng.. suka aku tgk.. kan best kalau aku salah satu team kakak Mel ni.. hehe.. hope 1day aku ada team aku dgn kawan2 aku.. In Shaa Allah..


p bercuti under herbalife sama-sama.. best kan?



what a wonderful TEAM ^_^ i like.. sama2 student, sama2 cari rezeki.. best kan... weeee...
HERBALIFE,, come together, we are ONE! cewwwwahhhh...

Kak Mel ni dia kawen awal.. umo21 kot.. dgn student uia jgk.. beza umo setahun ja.. nak tgk gambar dia kawen?? cantik.......... 

comel je kan.. hehe.. moga berkekalan hingga akhir hayat >_<

hmmmm.. masa aku baca blog dia, aku tertarik sgt bila dia cakap, dia dapatkan kekuatan as a student, isteri, seorang ibu, partime herbalife hanya dgn berTAHJUD.. :') *hebat kan*
mmg boleh dicontohi sgt-sgt.. sumber inspirasi to success dunia akhirat.. 





Tahniah saya ucapkan kpd Kak Mel... heeeee.. i want to be like u.. *berangan JEW* hehe.. xpa xsalahkan kita impikan sesuatu selagi kita mampu.. usaha.. yang lain serah pada Allah.. apa2 pun, hubungan dgn Allah mesti 100% kena jaga, sebagai tanda kita syukur nikmat Allah utk kita, and tentulah hubungan sesama manusia pun kena jaga.. habluminallah, habluminannas.. ('',)



Sunday, 23 December 2012

dont quit~after istikarah~


i am honestly inspired by the attitude of punching clown!



hye shemuaaa... >_<


after a long time not update blog, today i jadi rajin nk update.. hehe.. borink mehhhh.. skrg tgh studyweek,, nama ja studyweek, tp x study pun.. u know me.. ahaksss.. mood tu xsampai lagi.. restweek jap.. hmm.. yaya nk kongsi skit pasal herbalife.. kahkah.. mesti borink kan asik herbalife x habis.. heee.. biaqlaaa.. masing2 ada impian masing2 rite.. nak wat cemana, i dah jatuh hati dkt Mr.H,, hehe,,

bermula dari bawah.. yes,,, sekarang yaya part time as a distributor.. herbalife distributor.. dulu agak heran knp my mom love bisness.. n now, i know what my mom feels.. tp mak bisness lain, aku bisness lain.. hehe

before nk involve in dis bisness, of kos la aku mintak yg terbaik dari Allah by perform Istikarah.. yes!

petunjuk selepas istikarah:

1) Mak aku mula2 anti jgk dgn herbalife.. yg syoknya, xlama after dat mak consume n da same time Allah lmbutkan hati mak dgn memberi keizinan kat aku join bisness herbalife.. yuhhhhu..

2) next is, waktu aku tgh berat hati pk pasal semua ni, aku terjumpa blog Amalina Peter.. entah macam mana aku pun xsedar aku jumpa blog tu.. tu yg buat aku jadi lebih bersemangat.. nnt aku share pasal Amalina Peter ni.. aku jadikan Amalina Peter sebagai sumber inspirasi dalam Herbalife..

3) then, kawan aku, dia x consume Herbalife pun, tapi tiba2 ja dia anta msg kat aku, dia kata dia nk tolong aku cari org if aku join bisness Herbalife.. terkejut aku sbb tiba2 kan.. days after dat, aku kluarkan modal.. huhu.. terus join Herbalife.. dalam masa yg sama, aku dapat diskaun n i can get harga yg lbeh murah..


itula untungnya join Herbalife ni.. makanan nutrisi yg penuh dgn khasiat.. doakan yaya ye,, moga dapat berkat dari Allah.. ^_^



Amalina Peter n her husband.. sumber inspirasi to success in herbalife.. muda lagi, 23tahun :)


Monday, 3 December 2012

haiiii...
Assalamualaikum =)

ok.. lambat sungguh aku update blog.. bizi sangat.. hehe bajet bizi pulak... xleh blah kan yaya ni.. >_<

ok.. nak sambung cita ni.. pasal Herbalife.. ehh.. pasal Weight Loss Challenge WLC tu.. haaa...

semua dah teka?? agak2 aku menang x? heeeeee...

ALHAMDULILAH.. rezeki dari ALLAH..
aku berjaya menang.. tapi tempat kedua ja la.. hehe
apapun, selama 4minggu aku berusaha serious dgn produk Herbalife, aku bersenam, aku kurang makan nasik..
jeng jeng jeng.. aku x sangka pun nak dapat tempat ke2..
n i got RM500!!! wauuuuuu.. sungguh luarbiasa.. hahahahahahah!!!!
4weeks i loss 6.8KG....
sejujurnya aku xpercaya kot.....
sbb before ni, aku penah diet,,, xpernah pun turun byk ni..
dah lama x dapat berat 55KG.....
before ni asal naik tmbang ja, 60 xpun 61KG ='(

haaaaa... dulu2, aku pernah try mcm2 nak turunkan berat.. xpernah berjaya pun.. sapa yang kenai aku tau la, mulut ni asik duk cakap nak turun berat, nak diet,,, tapi x menjadi.. kalau nak kongsi pengalaman, xlarat nak crita ehhh..
 pernah gak aku cuba Dr.Rozmey Jusmate5 punya minuman tu, berat naik 2KG.. haha! lawak kan..
pastu dulu aku slalu amal minum TEH org Kmpg!! serik sakit perut.. seharian ulang p toilet.. ='( penat oooo..


Alhamdulilah, lepas consume Herbalife, Allah la bagi semua ok.. berat turun, badan ringan, more energy, rasa sihat, kurang rasa mengantuk.. muka jerawat pun Alhamdulilah, kurang sikit dari dulu..
Sujud Syukur kat Allah :')
dah 6minggu, aku still teruskan makan Herbalife.. In Shaa Allah, aku nak start bisness tolong org bagi sihat, n i want to keep use this Herbalife.. until sepanjang hayat la.. if mampu.. bila aku dah jadi ahli, aku start bisness, aku dapat diskaun.. berbaloi sgt.. kdg2 aku shake ja pagi, lunch, ptg, malam..
kurang dah makan nasik.. hehe.. LOVE U MR.Herbalife..

haaaa nak tgk ke gmbr aku before n after 4weeks in WLC?? no need la sbb aku malu.. emmm.. aku letak gambar muka ja ok?? malu nak letak semua! tgk la pp aku yang bengkak, pastu surut sikit after turn berat.. hehehehehe.. jangan gelak dah ye! >_<


ni haaaa.. aku crop.. sbb malu.. haha.. >_<



nanti aku nak kongsi macam-macam lagi.. best! tata.. =)

Friday, 23 November 2012

I Will Do My Best

salam.. apa khabar kamu di sana???? ^__^

ok.. sekarang aku nak share more about Mr.H.. hehehehehh...

hmmm... u know?? aku sembang2 dgn kak liana.. kak liana kongsi macam2 la dgn aku.. sampai aku terNGANGA.. cant close my mouth.. haha =D

lepas je aku minum Herbalife dalam 2minggu, aku tertarik dgn Weight Loss Challenge Contest.. haaaaa kak liana nampak lain.. berat dia turun lagi.. macam best tgk.. nampak lain.. at dat time, kak liana dah turun around 9KG x silap.. rahsia dia, dia masuk WLC ni la.. dia cakap lebih semangat if kita masuk contest.. aku pun apa lagi, nak.....................





after Istiqarah semua, aku masuk WLC tu.. hehe.. yela.. apa2 pun minta petunjuk Allah dulu kan.. baik ke x utk kita.. senyap2 je.. mak pun xtau.. only kak liana ja tau.. aku keluarkan duit, then daftar WLC.. dat program begin from 25okt2012 unti 23nov2012.. around 4weeks.. masa 25okt, malam tu aku p club Herbalife dkt BJ, daftar, timbang, ukur pinggang, tangkap gambar, mcm2 la.. excited.. dapat botol 2L, sudu, shaker, F1 3botol, F3.. semua ni aku gunakan dalam masa 4weeks tu.. haaaaa.. yang tercabarnya, 26oktober2012 is Raya Korban.. fuyooooo.. balik rumah, tau sajala makanan time raya mcm mana.. haha.. time raya tu mmg makan puas2 la.. sakan makan.. melantak habis-habisan. heeeee... then hari kedua raya, mmg aku start serius guna produk Herbalife.. u know, contest ni best,, kalau berjaya turunkan berat, kita akan dapat hadiah.. first place=RM1000, 2nd=RM500 3rd=Rm250

dia bukan kira berapa byk berat turun, tapi kira peratus %.. contoh dalam 4weeks berjaya turunkan 6KG, then amik berat asal tolak berat baru, darab 100, bahagi berat asal.. 60kg-54kg=6kg

6kg*100/60kg=10%    haaaaa macam ni la pengiraannya =)

interesting right..

masa first daftar berat aku 61.4kg.. ok dengan bangganya aku kongsi.. malu~~~ berat sgt.. hahaha =D

seminggu aku serius jaga makan, shake pagi, malam, kurangkan makan nasi, minum air banyak, pada 2november2012, aku turun 3.6kg.. jadi 57.8kg.. yeayyyy.. xpercaya kowttt.. ^_^ then sbb aku berjaya turunkan berat 2kg above, nama aku tersenarai dalam lucky draw.. tiba2 nama aku dipanggil sbb lucky.. hehe.. dpt F1 chocolate sebotol.. save duit aku tau.. Rezeki Allah tu.. =D i like~~~


then after seminggu, cuti midsem.. woooo dugaan kot seminggu duk rumah.. mak masak macam2.. tapi aku kuatkan hati.. time lunch makan jugak. tapi nasi makan ckit ja.. byk makan lauk, lauk ikan, n mak slalu wat sup sayur kat aku.. sayur campur.. woooo sodappp.. masa awal2 tu, rasa mcm xmampu, tapi dah lama, jadi terbiasa ja.. hmm.. masa kat rumah aku byk berjogging la.. senaman of kos la kena.. bila berpeluh, rasa sihat ja. badan pun jadi ringan.. betul!! rasa cergas.. n paling penting aku minum air banyak.. dalam 3-5Liter sehari.. baru la toksin dalam badan berkurang, n proses turunkan berat pun cepat.. =)

dah seminggu kat rumah, berat aku turun dlm 1-2kg ja.. masa tu byk kenduri.. aku p kenduri jugak.. tp makan berpada la..
lega sgt bila dah balik usm.. boleh la srius jaga makan.. pagi-malam just shake F1.. kenyang.. sedappp.. aku salu shake guna air sejuk.. nikmat!

maka bila 23nov2012 menjelma, aku mula la cuak.. at dat time, ada la jgk org cakap aku nmpak kecik ckit.. badan jadi seghahhh.. hehe.. jeng jeng jeng.. final WLC kot.. dup dap dup dap time nak p Final WLC ni.. ramai kot peserta batch aku. 22org la jgk.. apa pun aku dah usaha n now hanya mampu berserah.. ada rezeki menang.. yang penting berat aku turun, lemak dalaman turun, badan jadi ringan, rasa fresh la sikit.. baju pun byk yang kendur2.. i like!!!

petang tu kak Li May(kawan kak liana) amik aku n kawan2 kat usm.. sampai2 je club Herbalife, aku naik timbang.. wanna know berat aku?? ceteka tgk... before that, jap2.. aku nak kenalkan, kak Li May ni dia peserta WLC jgk. tapi dia batch7.. aku batch8.. dia menang dapat seribu sbb peratus dia tinggi.. dia loss 9.9KG in 4weks.. amazing rite?? haaaa.. meh teka berat aku..

nak tau x?? ok.. berat aku masa mlm final WLC tu 54.6KG.. total loss is 6.8Kg.. aku xpercaya kot.. in 4weeks.. bagi aku ni satu kejayaan dalam hidup.. sbb berjaya kurangkan berat! yeayyyy alhamdulilah.. Syukur pada Allah, thnx Herbalife!

nanti aku bagi hampa tgk gambar aku sebelum n selepas WLC.. masa 61.4kg dgn 54.6kg.. haaaa nak tau x aku menang ke x?? nanti aku kongsi k... tunggu tau..

In shaa Allah lepas ni aku nak jaga makan minum aku.. nak terus guna Herbalife.. nak jaga kesihatn baik2.. In shaa Allah nak buat bisness Herbalife.. nak tolong org ramai jadi SIHAT! bagi aku, 1 kejayaan if dapat bagi org sihat dgn cara betul! dengan izin Allah(kun fa ya kun)
ni F1.. ada perisa chocolate, vanilla, capucino, strawberry, tropica fruit =)

ni Tea Mix =)









ohhhh MR.H !!! jatuh cinta pandang pertama =D

assalamualaikum....

hmmm semua mesti tertanya-tanya kan.. who is Mr.H???? haaaa.. how can i know him?? why i fall in love with Mr.H..... garu2 pale.. hehe

ok.. actually, aku dah lama dah kenal Mr.H.. hehe.. sejak umo 18 .. time study kat matrik.. first time nampak dia, fuuuuu terus terpikat.. haha.. hebat kan dia, sekali pandang terus terpikat :D toink toink toink... MR.H..
thanks for being nice to me.. heheheh!
ok, ok..

nak perkenalkan Mr.H ni.. nama penuhnya ialah HERBALIFE!!! kuang3...
dulu masa kat matrik ada kawan yg kenalkan aku dgn Herbalife.. kawan aku ada penimbang Herbalife. aku terus lompat naik atas  penimbang.. hehe.. excited sgt nak tau berat, umo dalaman, lemak dalaman n mcm2 lgi lahhh.. best.. masa tu berat aku dalam 60kg la.. wuuuu.. gemukkksss uhhhhh hahahaha.. BMI pun hmpir2 25 dah.. NO!!!
 then tanpa pk panjang, terus ja aku beli yg set rial 5hari.. RM39... aku n pikah try.. then lepas 5hari tu, kami dua turun sekilo kot xsilap.. lupa-lupa ingat dah... sepupu aku kak Habsah pun minum, berat dia around 55kg, then dia turun jadi 45kg in 2months.. lagi la aku rasa NAK Herbalife! pastu ikut hati, mmg nak beli terus 1set.. kol mak.. tanya mak, minta izin la dulu kannn... tetapi malangnya.............. mak pot pet pot pet,,,, xbagi! huuuuuaaaa :'(

sedih aku.. macam2 la sebab kenapa mak xbagi.. then xpala, aku mmg dah  x kawan dah dgn Mr.H.. putus d tgh jalan.. hehe...

bila dah habis matrik... time kat umah tgh tunggu nak masuk U, aku tgk paksu aku selalu sgt bawak botol air Herbalife. hmmmm.. rupa-rupanya, paksu aku guna produk ni.. alasan nak turunkan berat and perut =)

wahhhh aku excited la.. time tu bulan posa, waktu berbuka aku tanya macam2 kat paksu.. berbuka dgn sepupu2, ramai2 la kan.. tgk paksu jaga makan minum dia.. makan pun ala kadar ja.. aku mula la start cakap pasal Herbalife.. haaaa xlama lepas tu, mak aku, maksu semua cita yang depa pun pernah minum, xjadi, badan naik balik la... macam2 la pembangkang membangkang kan. aku terus ja sokong my paksu.. pastu masa masuk U, paksu bagi aku Teamix Lemon yang 100gm kat aku secara percuma.. yeayyyy... thanks paksu.. best.. aku minum Teamix tu jela.. tea tu dia tu dapat burn calorie, bagi rasa xlapar, dia buang toksin2 dalam badan.. minum air banyak2 yang dicampur Teamix.. memang best.. tapi aku sekadar minum2 macam tu ja.. x minum sungguh2 pun.. hmmm...

pastu bila dah masuk U, maka jadi lah aku student usm.. Penang.. kat Penang, aku ada sepupu.. kak liana.. =) apa2 ja masalah, mesti kak liana la tmpt aku mintak tolong.. masa minggu orentasi, seminggu aku sakit gigi.. kak liana la bagi aku ubat n segala macam. then xlama lepas tu kan...  dalam sebulan mcm tu xjumpa kak liana.. jeng jeng jeng..


woooo kak liana dah kurus la.. apakah rahsia anda?? start dari tu la aku dapat tau kak liana guna Herbalife.. at dat time kak liana da turun 6kg kot. dia bawak aku p hari pelanggan Herbalife.. yang lawaknya, dia ajak mak n abah jugak. mak n abah x tau pun.. kami p club Herbalife dulu, pastu baru p STS kat Ixora Hotel. from dat day, aku tau macam2 pasal kebaikan minuman nutrisi ni =)

lawak oooo.. lepas ja habis event tu, mak aku terus amik 3set Herbalife.. utk aku, mak n kak cik.. keh keh keh.. mak pun dah yakin dgn Herbalife.. itula pentingnya p event2 Herbalife. kita akan lebih tau byk INFO from there. yes! sure!!! LOve HerbaLife..


entry yang akan datang, aku akan kongsi macam2 lagi kayh.. menarik oooooo =D
tata,,,
ni TEAMIX yang paksu bagi free tu =)



perkongsian bersama =)
"salam utk semua"..

Saturday, 3 November 2012

Gadis berkaca mata (^_^)


halo~~ halo~~ halo~~
 hye~~ hye~~ hehe...

hey guys... sapa suka pakai cermin mata?? eh spek mata?? emmm.. haaaa.. yaya nk kongsi ni.. pasal mata.. semua org Allah ciptakan dua bijik mata kan? syukur kan Allah bagi mata utk kita tgk kebesaran Allah.. syukur tau.. cuba tgk org yg cacat penglihatan... Allah uji depa tu.. xdpt depa tgk keindahan dunia ni.. jadi kita syukur byk2 atas apa Allah bagi..
okehhhh..


hmm.. rabun.. rabun.. rabun.. hehe.. yaya rabun.. yaya pakai spek.. kalau x pakai, jenoh meraba la yaya.. ehehe.. ingat lagi, yaya mula pakai spek masa darjah4.. 10tahun.. dah 9tahun yaya hidup mcm ni.. actly yaya dah lama rabun.. p kelas asik tiru org ja sbb x nampak apa cikgu tulis.. nak bgtau mak.. tp takut... takut mak marah sbb ingat suka2 nak pakai.. so yaya terus berdiam diri.. sampai suma org ckp yaya sombong.. yela.. dah x nampak muka org dgn clear.. sapa senyum, wat dunno je.. 1hari tu, yaya ikut maksu p kedai spek.. nama kedai tu, Pelangi.. yaya mntak dia cek mata yaya..

at dat time, power mata yaya dah hmpir2 300.. haaaahhh!! terkejut maksu yaya.. terus dia buat spek kat yaya.. spek yaya tu warna biru, bulat.. lucu ja tgk.. still simpan smpai skrg.. lepas siap spek tu, baru la yaya nampak dgn jelas dunia ni.. haaaaa.. lega.. terus x tiru kawan sebelah.. fokus je tgk cikgu.. hehe

spek yaya muda2 dulu macam ni la.. hehe
then tiap2 tahun power meningkat.. tiap2 tahun yaya tukar spek baru.. mcm2 koleksi dah.. penuh laci almari.. hehe.. spek bingkai half, bingkai full, spek xda bingkai.. semua la... n now, power yaya kanan 600, kiri 600.. mcm2  vitamin yaya mkn nak kurangkan power.. tp alhamdulilah.. power yaya dah xnaik.. mantain 600..
half frame

full frame
no frame.. hehe






yaya pernah pakai cntct lens masa darjah5.. tp xpandai urus.. nak p sekolah pagi2 lambat sokmo sbb nak sumbat lens.. terketar-ketar.. then sampai time kat matrik baru start pakai lens. yaya beli yg murah.. 3bulan RM40. haha.. warna grey.. ngada-ngada kan.. then pakai lens sampai skrg.. time rajin jela pakai.. if malas, pakai spek jela.. =)
contact lens yang murah hehe
tp sekarang beli yang berjenama sikit.. sbb tkot efek kan.. penah jugak yaya tertido pakai lens sampai pagi.. nasib x jadi apa.. just mata merah n berair.. huhuhu~~~

haaaa tu jela nak kongsi.. nnt kalau ada fulusss yg byk, yaya nak wat laser mata.. hehehehehe!!!!



Wednesday, 31 October 2012

Belum tiba masanya.....


Ya Allah, izinkan aku jatuh cinta pada orang yang tepat, waktu yang tepat.... Kerana hatiku cuma satu, hanya kepada dia yang halal buatku (T.T)


betol sangat2 kan??? saya setuju 100% =)

yaa,, betol tu!

hoho.. yang kat atas tu, saja saja ja tu.. tp d sebalik saja2 tu.. jadikan tu sbg pegangn utk kita? paham x?? hehe.. klau paham bagusla... yaya nak je kongsi life yaya.. pengalaman sepanjang 19 tahun hidup ni..
yaya ni bukan la malaikat kan,, bukan nabi.. yang xpenah wat salah, xpenah wat dosa.. biasala kita manusia.. as a human being.. salu je kita lalai, salu je kita wat dosa.. dosa sengaja, dosa x sengaja, dosa yg x disedari.. hmm.. tp 1 ja kita kena ingat, Allah Maha Pengampun.........

haaaa jgn pulak dah wat salah, taubat, then bwt lagi dosa.. xda maknanya..  jangan mcm tu ye.. klw kita dah mohon ampun dari Allah, Taubat Nasuha, tetapkan hati utk tidak mengulangi lagi salah silap, dosa kita tu.. emm salu2 la kita berISTIGHFAR k..

yaya ni sempoi je.. xbaik pun.. hehe.. but ill try my best to be da best coz of Allah.. to be da best d mata Allah.. Alhamdulilah.. Allah bagi kekuatan kat yaya utk berubah.. berubah dalam pemakaian.. berubah hati utk tidak suka mana2 laki (jaga hati).. hehe.. Alhamdulilah sgt.. rasa hati ni terpelihara dari rindu kpd yang bukan halal tuk yaya..

emmm tipu sgt kalau yaya x pernah bercinta.. ye, saya mengaku saya pernah bercinta.. cewwwaahhh.. tipu sgt klw yaya xpenah ada perasaan rindu.. kan?? tipu kan.. haaaa.. sepanjang tu, hati yaya xpernah tenang pun!!! mmg bercinta bahagia, tp dalam masa yg sama hati x tenang, x tenteram pun.. sapa penah rasa cemni?? mgkin sbb si dia masih tidak halal utk yaya.. 

Alhamdulilah.. semuanya sudah berakhir.. berakhir segalanya.. hati yaya kosong... kosong~~ kosong~~ setelah 19tahun, baru yaya rasa ketenangan yang yaya cari selama ni dah jumpa.. betol!!!
x pernah yaya rasa tenang mcm ni.. cinta hakiki itu satu-satunya cinta yang memberi ketenangan..
before ni, yaya mcm tertanya jgk.. boleh ke aku hidup?? ehhh, nnti aku asik rindu mcm mana?? haaa.. ni la yg salu bermain d benak fikiran yaya.. tp semua tu..... hilang... rasa je nak semua org rasa apa yg yaya rasa skrg.. moga Allah pelihara hati ini, cukup utk yang halal bagi yaya 1 hari nnt.. InsyaAllah.. ok sekadar berkongsi.. hehe..

moga hati-hati kita semua terpelihara,,,, jaga pandangan, jaga hati.. InsyaAllah..