Friday, 23 November 2012

I Will Do My Best

salam.. apa khabar kamu di sana???? ^__^

ok.. sekarang aku nak share more about Mr.H.. hehehehehh...

hmmm... u know?? aku sembang2 dgn kak liana.. kak liana kongsi macam2 la dgn aku.. sampai aku terNGANGA.. cant close my mouth.. haha =D

lepas je aku minum Herbalife dalam 2minggu, aku tertarik dgn Weight Loss Challenge Contest.. haaaaa kak liana nampak lain.. berat dia turun lagi.. macam best tgk.. nampak lain.. at dat time, kak liana dah turun around 9KG x silap.. rahsia dia, dia masuk WLC ni la.. dia cakap lebih semangat if kita masuk contest.. aku pun apa lagi, nak.....................





after Istiqarah semua, aku masuk WLC tu.. hehe.. yela.. apa2 pun minta petunjuk Allah dulu kan.. baik ke x utk kita.. senyap2 je.. mak pun xtau.. only kak liana ja tau.. aku keluarkan duit, then daftar WLC.. dat program begin from 25okt2012 unti 23nov2012.. around 4weeks.. masa 25okt, malam tu aku p club Herbalife dkt BJ, daftar, timbang, ukur pinggang, tangkap gambar, mcm2 la.. excited.. dapat botol 2L, sudu, shaker, F1 3botol, F3.. semua ni aku gunakan dalam masa 4weeks tu.. haaaaa.. yang tercabarnya, 26oktober2012 is Raya Korban.. fuyooooo.. balik rumah, tau sajala makanan time raya mcm mana.. haha.. time raya tu mmg makan puas2 la.. sakan makan.. melantak habis-habisan. heeeee... then hari kedua raya, mmg aku start serius guna produk Herbalife.. u know, contest ni best,, kalau berjaya turunkan berat, kita akan dapat hadiah.. first place=RM1000, 2nd=RM500 3rd=Rm250

dia bukan kira berapa byk berat turun, tapi kira peratus %.. contoh dalam 4weeks berjaya turunkan 6KG, then amik berat asal tolak berat baru, darab 100, bahagi berat asal.. 60kg-54kg=6kg

6kg*100/60kg=10%    haaaaa macam ni la pengiraannya =)

interesting right..

masa first daftar berat aku 61.4kg.. ok dengan bangganya aku kongsi.. malu~~~ berat sgt.. hahaha =D

seminggu aku serius jaga makan, shake pagi, malam, kurangkan makan nasi, minum air banyak, pada 2november2012, aku turun 3.6kg.. jadi 57.8kg.. yeayyyy.. xpercaya kowttt.. ^_^ then sbb aku berjaya turunkan berat 2kg above, nama aku tersenarai dalam lucky draw.. tiba2 nama aku dipanggil sbb lucky.. hehe.. dpt F1 chocolate sebotol.. save duit aku tau.. Rezeki Allah tu.. =D i like~~~


then after seminggu, cuti midsem.. woooo dugaan kot seminggu duk rumah.. mak masak macam2.. tapi aku kuatkan hati.. time lunch makan jugak. tapi nasi makan ckit ja.. byk makan lauk, lauk ikan, n mak slalu wat sup sayur kat aku.. sayur campur.. woooo sodappp.. masa awal2 tu, rasa mcm xmampu, tapi dah lama, jadi terbiasa ja.. hmm.. masa kat rumah aku byk berjogging la.. senaman of kos la kena.. bila berpeluh, rasa sihat ja. badan pun jadi ringan.. betul!! rasa cergas.. n paling penting aku minum air banyak.. dalam 3-5Liter sehari.. baru la toksin dalam badan berkurang, n proses turunkan berat pun cepat.. =)

dah seminggu kat rumah, berat aku turun dlm 1-2kg ja.. masa tu byk kenduri.. aku p kenduri jugak.. tp makan berpada la..
lega sgt bila dah balik usm.. boleh la srius jaga makan.. pagi-malam just shake F1.. kenyang.. sedappp.. aku salu shake guna air sejuk.. nikmat!

maka bila 23nov2012 menjelma, aku mula la cuak.. at dat time, ada la jgk org cakap aku nmpak kecik ckit.. badan jadi seghahhh.. hehe.. jeng jeng jeng.. final WLC kot.. dup dap dup dap time nak p Final WLC ni.. ramai kot peserta batch aku. 22org la jgk.. apa pun aku dah usaha n now hanya mampu berserah.. ada rezeki menang.. yang penting berat aku turun, lemak dalaman turun, badan jadi ringan, rasa fresh la sikit.. baju pun byk yang kendur2.. i like!!!

petang tu kak Li May(kawan kak liana) amik aku n kawan2 kat usm.. sampai2 je club Herbalife, aku naik timbang.. wanna know berat aku?? ceteka tgk... before that, jap2.. aku nak kenalkan, kak Li May ni dia peserta WLC jgk. tapi dia batch7.. aku batch8.. dia menang dapat seribu sbb peratus dia tinggi.. dia loss 9.9KG in 4weks.. amazing rite?? haaaa.. meh teka berat aku..

nak tau x?? ok.. berat aku masa mlm final WLC tu 54.6KG.. total loss is 6.8Kg.. aku xpercaya kot.. in 4weeks.. bagi aku ni satu kejayaan dalam hidup.. sbb berjaya kurangkan berat! yeayyyy alhamdulilah.. Syukur pada Allah, thnx Herbalife!

nanti aku bagi hampa tgk gambar aku sebelum n selepas WLC.. masa 61.4kg dgn 54.6kg.. haaaa nak tau x aku menang ke x?? nanti aku kongsi k... tunggu tau..

In shaa Allah lepas ni aku nak jaga makan minum aku.. nak terus guna Herbalife.. nak jaga kesihatn baik2.. In shaa Allah nak buat bisness Herbalife.. nak tolong org ramai jadi SIHAT! bagi aku, 1 kejayaan if dapat bagi org sihat dgn cara betul! dengan izin Allah(kun fa ya kun)
ni F1.. ada perisa chocolate, vanilla, capucino, strawberry, tropica fruit =)

ni Tea Mix =)









No comments:

Post a Comment